omuleti

Thursday, December 07, 2006

prin/tesa prin/ceata

si aerul rece intra in narile ei, cobori in piept si se opri. ceata veni si ea grabita, impresurand-o. azi n-ai mai luat calutul? nu. ce bine, ce bine, mergi cu noi. pornira. toc, toc, toc. ce frumoasa e lumina de felinar vazuta prin tine. si tu, mandro, cand te-ai facut caramizie? alta data sa ma strigi cand trec pe langa tine, sa ma tragi de maneca sa vad ca ti-ai luat hainute de var colorat si ti-ai pus o fereastra noua. toc, toc, toc.

ha, ha, it's the park, it's the park. vrei sa ne jucam de-a jack spintecatorul? o, nu, multumesc. nici de-a omul negru? nici de-a baba oarba? nici cu pisica asta portocalie? nu, doar vreau sa ma plimb. parcurile cetoase, pustii, seara la ora 6, cu felinare si pisici si fara bunici, fara pitici, fara decoratii zdranga zdranga. astea imi plac.

strada a. d. xenopol nr. 7. stii ce-i acolo? este albina..r unde se vinde MIERE. si pe usa e un cap de bronz stil basorelief. pe cuvant de onoare! o sa venim aici sa cumparam faguri si sa-i ducem in parcul icoanei sa-i dam strajerilor mustaciosi din ghereta de plastic. sa-i indulcim si sa-i imblanzim. si-apoi sa daramam toate plasticele si tablele si sa construim in loc scrancioburi din lemn. sssst, e trocadero, sa mergem mai repede, sa nu ne vada

vino ceata, vino vant, mergem la pictorul verona, sa ne uitam prin firidele de la gardul casutei arhitectilor. ati vazut problema cu triunghiul echilateral? stiti s-o faceti? nici eu. haidem repede mai departe.

a inceput sa burniteze. tu vrei sa vii cu mine, burnita? vrei sa vii in casa sa-ti dau un ceai cu scortisoara? vrei sa citim impreuna o poveste? vrei o bucatica de turta dulce si un strop de sirop? vrei sa-ti spun un secret? vrei sa iti aduc o patura? vrei sa stai la la geam si sa te uiti de sus la mine?

toc, toc, toc
toc, toc, toc
toc, toc, toc

0 Comments:

Post a Comment

<< Home