omuleti

Thursday, January 11, 2007

The importance of being freakish

Am vazut ieri un film care mi-a reamintit ceva ce uitasem: freaks are the best. Mi-am dat seama cu o usoara greata ca in ultima vreme m-am lasat influentata/tarata de curentele astea de tip brave new world, cu indivizi disperati sa munceasca din ce in ce mai mult (unii nici macar nu admit ca o fac pentru bani, ceea ce mi se pare culmea tristetii), sa acumuleze cat mai multe bunuri si sa urce vertiginos pe scara recunoasterii sociale. I didn't get that low as to become one, dar ma uitam cu (ei bine, da!) jind si ma gandeam ca sunt o ratata.

Nu fac apologia socialismului cretin si nici a saraciei. Nu vreau sa fiu maturatoare sau sa n-am bani sa ma plimb in strainezia when I please :D. Nu dispretuiesc aprioric munca. Doar isteria consumerista si arivista pe care o constat la oameni care chiar pareau altfel (si erau in fond doar mai tineri :), pe aia n-o inteleg si promit pe cuvant de pionier ca n-o sa ma mai las furata de privitul pe gaura cheii usii tuturor branduitilor, new business managerilor, development consultants-ilor, senior account s-ilor si altor specii de-astea triste...

Marginalitate, I embrace you once again with great joy. Si sa ma ierti ca mi-a umblat oleaca mintea prin ciorba aia mainstrimica.

3 Comments:

At 6:58 PM, Blogger Sahara Penguin said...

Din seria "freaks are the best", recomand asta: http://www.imdb.com/title/tt0415978/ . Enjoy :)

 
At 10:17 PM, Blogger runbaby said...

vazut, draga pinguinule, si placut foarte mult :).

 
At 6:16 PM, Blogger Unknown said...

Stiam ca te referi la MLS inainte de a urma link-ul :) Este filmul meu preferat pt 2006; printre altele, pt ca da cea mai buna definitie pt un loser - one that doesn't even try...

Cat despre isteria consumerismului ce i-a cuprins pe cei ce nu mai sunt cum erau odata, cred ca este vorba de pierderea unor idealuri si inlocuirea lor cu niste "scheme predefinite" ale celor din jur. Mai pierzi un vis, mai pui un "template" in loc... Simplu si usor, cat sa nu iti pierzi mintile. Dar uite ca ne mai trezeste un film bun si asa ne amintim ce inseamna sa incerci sa fii fericit. Adica sa nu fii un loser.

 

Post a Comment

<< Home