omuleti

Thursday, May 24, 2007

don't cover your face!

acum cinci ani, cam pe vremea asta, institutul Goethe din Bucuresti gazduia o manifestare de doua zile promovata la cote de avarie and not openly gay orriented, mai curand camuflata sub umbrela "minoritati", dar cu tema/substrat (din pacate nu-mi amintesc exact nici organizatorii, desi probabil Accept era implicat, nici denumirea).

informatia a ajuns la mine via email (fiind din sectorul ONG, era normal :); manifestarea consta in principal din proiectii de film "tematice". am printat mail-ul cu programul si i l-am aratat unui prieten cinefil, care a insistat ca orice s-ar intampla trebuie sa merg la proiectia din ziua urmatoare, un film al lui fassbinder.

m-am dus insotita de alt amic cinefil, am luat loc in sala destul de plina si asteptam sa inceapa filmul. in fata salii a aparut o echipa de la prima care si-a instalat camera si a inceput sa inregistreze. in aceeasi secunda s-a petrecut un fenomen bizar: toti cei din sala si-au ridicat diverse reviste, foi de hartie, programul sau pur si simplu palmele in dreptul fetei, iar prietenul cu care eram a inceput sa-mi dea coate si sa insiste cat se poate de serios sa ne sarutam...

mi s-a strans sufletul ghem si mi s-a inrosit fata violent. sper sa nu supar pe nimeni spunand ca mi-a fost atat de mila incat cu greu o pot exprima in cuvinte. imi venea sa ma ridic in picioare si sa urlu "I'm gay", dar era in primul rand un neadevar si in al doilea rand un gest prea teatral ca sa mi se para de bun augur...

pe amicul meu l-a vazut familia din craiova la televizor si l-au sunat cu totii disperati, in frunte cu bunica, sa-l intrebe ce cauta el acolo??!! luni de zile dupa aceea m-a boscorodit ca ce m-ar fi costat un sarut acolo... filmul lui fassbinder mi s-a parut o tampenie si-am plecat inainte de final. ii multumesc lui Dumnezeu ca am trecut de varsta la care ma simteam obligata sa pretind ca mi-a placut orice chestie "artistica" just to look cool :). in ziua in care se va intampla, indiferent de circumstante, eu voi fi la marsul gay din Bucuresti.

daca dragoste nu e, facem :)! (citat via ublog)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home