omuleti

Thursday, November 22, 2007

Cantarea Romaniei de rit nou

Ziua Marii Uniri, aleasa si Ziua Nationala a Romaniei, va fi sarbatorita la Bucuresti prin organizarea unui spectacol de muzica folclorica ce va avea loc in Piata Universitatii sambata, 1 decembrie 2007, incepand cu ora 18.00. Artisti de renume ai muzicii populare, reprezentand toate zonele tarii, inclusiv Basarabia, vor fi prezenti la aceasta mare sarbatoare.

Provinciile istorice se vor bucura de o larga reprezentare, la fel ca la Adunarea din 1918. Mari artisti ai muzicii populare din Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, in frunte cu Nicolae Furdui Iancu, vor urca rand pe rand pe scena sa ne aminteasca mandria de a fi Roman.


Restul aici. Ma, ca se trimit comunicate oficioase inepte nu ma surprinde, da' ca lumea le tranteste copy-paste imuna la orice simt al ridicolului, asta nu va inceta niciodata sa ma mire...

12 Comments:

At 8:34 PM, Blogger pulamica said...

esti o vita proasta muritoare de foame

 
At 9:17 PM, Blogger runbaby said...

so, should I delete this because it's stupid and offensive sau sa-l las fiindca a mentionat pula alaturi de mica (ah, cat ma abtin) si alte mascari n-a zis?

 
At 9:29 AM, Blogger Unknown said...

tare comunicatul! ala oficios nu cel al debilului de mai sus.
ah, da, mai pulamica, tu esti o rusine, si copiii aia cei mai mici o stiu. marimea creierului conteaza, putzishor!

 
At 2:13 PM, Blogger Unknown said...

Ia scrie tu un comunicat despre evenimentul ala altfel si posteaza-l pe site-ul tau. Mie tocmai, ca nu mi se pare oficios, e vorba de 1 decembrie, Ziua Nationala. Ai vrea poate sa se organizeze o parada a homosexualilor si lesbienelor de 1 decembrie?

Sunt chiar curios daca poti scrie altfel...

Faci probabil parte dintre aceia care nu vor sa se respecte traditiile, de altfel se vede din blog-ul tau bilingv, englezo-roman. Esti o reprezentanta de frunte a "furculision-ului" modern.

Iti place sa fii judecata dupa doar o privire pe blog-ul tau?

Astept din partea ta un raspuns inteligent, nu unul arogant, daca esti capabila de asa ceva.

 
At 2:19 PM, Blogger runbaby said...

Vasile, nu cred ca pot formula un raspuns inteligent in termenii tai. Nu cred ca pot incepe sa inteleg cum gandeste cineva care are o eticheta pentru "cei care nu vor sa respecte traditiile fiindca au un blog bilingv". Pentru mine, a scrie, de pilda, "sentimentul de a fi Roman" cu r mare e un semn de ridicol, fanfaronada si pretiozitate nationalista, tu, probabil, te emotionezi si eventual saluti drapelul. Suntem din lumi diferite si parerea mea e ca nu putem stabili un cod comun, so let's not try to break this kind of tradition, shall we? Si sa stii ca furculition-urile sunt barbarismele, eu nu folosesc asa ceva, ci engleza pura :D.

 
At 2:31 PM, Blogger Unknown said...

Am scris treaba cu bilingv-ul si celelalte exact pentru a-ti arata cum e sa comentezi ceva la prima vedere.

Eu personal nu ma emotionez si nu salut drapelul cand vad Roman scris cu R mare, dar poate spectacolul ala se adreseaza acestui tip de oameni.

Cine a scris comunicatul ala probabil ca asta a avut in cap. Care e treaba unuia care scrie comunicate? Sa se puna "in pielea" celui caruia i se adreseaza. Cine o sa vina la spectacolul ala? Aia care se emotioneaza cand vad Roman scris cu R mare. QED, more or less (vezi, stiu si eu engleza :D)

Cat despre stabilirea unui cod comun nu stiu daca ar fi neaparat foarte greu, sa stii, e vorba de o abordare diferita. Dar, dupa cum ai spus si tu, suntem din lumi diferite :)...asta nu ne impiedica sa purtam o discutie civilizata. (stai linistita, nu o sa ma transform intr-un "invitat nepoftit" din ala care sa te contrazica la fiecare post al tau :))

 
At 2:42 PM, Blogger runbaby said...

Sunt o fana convinsa a discutiilor civilizate si ma bucur sa port una, pentru ca, pana acum, reactiile de dezaprobare starnite de ce scriu/gandesc via blogul de fata au fost mult mai virulente.

Cred ca este irelevant felul in care as fi scris comunicatul. Daca vrei musai detalii tehnice, as fi folosit un limbaj cat mai formal si non-emotional(si era un comunicat oficios, fiindca era dat de autoritatea care organizeaza, ergo se preteaza acest tip de limbaj, dar fara sentimente, emotii, adjective). As fi utilizat ceva mai multa actiune si dinamism in primele paragrafe (pe principiul piramidei inversate - intai informatia relevanta, apoi umplutura), m-as fi ferit de sentimentul de a fi roman si as fi dezvoltat putin pe partea de istorie a Unirii, de o maniera cat mai simpla si atractiva).

However, este irelevant pentru ca eu comentam in special demersul jurnalistic, nu cel de comunicare. Banuiesc ca nu ai nicio indoiala ca acel comunicat a fost copiat la virgula si publicat online, ceea ce este rusinos, desi se practica pe scara larga in presa de la noi. Un jurnalist nu trebuia sa publice comunicatul lacrimogen, ci o stire care sa rezume informatia.

Ah, sa nu uit. Cred ca o parada gay ar fi fost cu siguranta mai amuzanta, dar e prea frig si la propriu si la figurat :).

 
At 2:50 PM, Blogger Unknown said...

De acord cu tine referitor la modalitatea in care presa preia in general comunicatele fara sa schimbe nici macar o virgula, dar asa se intampla cand cel putin 50% din oamenii care lucreaza in domeniu nu au studii de specialitate si nici talent!In plus, sunt si foarte lenesi!

Stiu ca eu am pornit discutia cu parada gay, dar o sa ma opresc aici...cred ca vorbim pana maine pe tema asta :)

 
At 7:26 PM, Blogger Unknown said...

io cu mintea mea proasta inteleg ca aicea e vorba de patriotism, mai mult sau mai putin mic, mai mult sau mai putin insotit de coae (pardon). bun, tot respectu' pana acum. dar ce apriga repezeala la basil, sa creada ca nu se poate compune un comunicat pentru patrioti si altfel decat imbucand cateva locuri comune. pai dragul meu bazileu imperativ, te-ai gandit ca, fiind vorba de ziua nationala, comunicatul ar trebui sa se adreseze si cetateanului de mine, care nu-s patriot din fire (dar sunt dispus sa ma indrept)?? si ca deci am nevoie de o minima munca de lamurire in comunicatul ala? fratilor, fratilor, cum sa va zic io sa ne intelegem? voi nu vedeti cat de incinsa si tafnoasa si trista e deja lumea asta romaneasca, de ce simtiti nevoia sa sariti cu bocancii cu tinte una-doua, netam-nisam? n-ajunge zilei rautatea ei? hai sa ne dregem sira spinarii, sa ne privim in ochi si sa vedem ca ceea ce starneste aicea tot haloimasu e iar treaba cu homosexualii, a caror vestejire a ajuns un fel de certificat de buna purtare. ce mama dreacului, vreti sa-i omorati? se vor naste altii, nu stiu cum, dar reusesc ei sa se reproduca :))) la urma urmei, cat se poate discuta despre niste pacatosi si de ce s-ar discuta mai mult decat despre ceilalti pacatosi? in fine, sa nu ne facem ca nu stim ca 1 decembrie, pe stil nou, cosmopolitan si corect, e si ziua mondiala anti-SIDA. pai si, atuncea de ce sa nu includem in comunicat si o fraza dedicata cuprinderii lor la sanul nostru pieptos de tara iubitor?? nu din toleranta, ferit-au sfintii, ci tocmai din patriotism. n'asha?

so, william, this is really nothing

ps. baby omuleatzo, taci c-am zarit cu coada ochiului pe teve o perla de-aia de care greblati voi alaturi. see you over there. cu foarte Respect :)

 
At 6:57 PM, Blogger runbaby said...

demult n-am mai citit un comentariu cu atata placere, chiar doua, daca ma gandesc si la cel de pe gazeta cu perle.

so, intractabil, this is something :). respect right back at you.

 
At 1:49 PM, Blogger Ciupel said...

Pfff... atatea vorbe pe marginea asa-zisei "Zile" a unei NENOROCIRI mari in care, din pacate, suntem nevoiti sa traim... Nu merita.

 
At 11:18 AM, Blogger Anti said...

nu m-am mai distrat demult cu asemenea comentarii, runababy, go for it, u rule

 

Post a Comment

<< Home