omuleti

Friday, December 10, 2010

insomnie de dimineata

E aproape 6, stau ghemuita la gura sobei si ma uit pe geam la raul care a crescut aproape doi metri (cica azi si maine sunt prevazute "some overspillings", mda, engleza de Luxemburg). O pun pe Katie Melua sa cante in surdina, fac un filtru si ma gandesc. Ma gandesc la cat de stupide sunt insomniile mele matinale, cand nu mai pot sa dorm de la ora 5 si la 7 oricum trebuie sa ma trezesc. Iau o gura de ceai, simt cum o picatura aluneca si se prabuseste, vertiginos (in imaginatia mea), pe tastatura. Incremenesc asteptand ca laptopul sa se scurtcircuiteze si sa se inchida. Nu se intampla nimic. Ma uit: picatura de ceai a cazut impecabil exact pe mijlocul tastei ENTER. O pescuiesc cu varful degetului. Another almost disaster avoided.

Am impresia ca racesc. Ma gandesc ca de ce am zis pe Facebook power to the Wikileaks cand saptamana trecuta eram de parere ca oamenii aia exagereaza, ca nu e nevoie sa stim chiar totul despre orice. De fapt stiu, pentru ca l-au martirizat aiurea pe tipul ala si l-au inchis fiindca i s-a rupt prezervativul, wtf, ma gandesc ca astia nu stiu PR de criza si ca au inflamat-o actionand pompieristic bezmetic. Si ca atunci normal ca mi s-a parut tare ca niste pustani busesc site-urile maharilor care au refuzat sa dea o mana de ajutor underdogului si mie niciodata nu mi-au placut aia puternici care nu-si folosesc puterea si la un pic de haiducie. Mda.

Mai devreme am intors ultima fila a calendarului cu Audrey Hepburn. La decembrie e un cadru cu ea din Sabrina, unul dintre filmele mele preferate. Asta a fost primul calendar pe care l-am vrut in casa si pe care l-am adorat, dupa ani de zile cu diverse uratenii functionale (de-alea cu banda de plastic unde mutai un patratel rosu pe ziua urmatoare) sau, oroare, calendarul ortodox. Bine, nu erau la mine, dar le vedeam mereu in casa la ai mei si automat detestam ideea de calendar. Asta cu Audrey a fost o incantare - in fiecare luna aveam alta poza a ei, mare, alb negru, pe perete si niciodata, multumescu-ti Doamne, n-am stiut ce in ce zi sau in ce luna suntem. Doar stiam la un moment dat, cumva aprioric, ca trebuie sa intorc fila sa mai schimb poza.

Mda. Poate ar trebui sa incerc sa (mai) dorm.


Februarie

4 Comments:

At 11:23 AM, Blogger Jo Ilie said...

Nu mai zice, fată, "acţionând pompieristic". Is very offensive la adresa pompierilor - n-am cunoscut unul care să nu menţioneze out of the blue ce urât e că oamenii spun aşa când procedurile lor sunt mai stricte decât legile fizicii. Şi am cunoscut mulţi. :)

Şi, ţinând cont de riscurile la care se expun în echipamente vechi de 30-40 de ani, pe un salariu de nimic, pot fi consideraţi grup dezavantajat social.

Nu-i mai discrimina, mă! :)

Te pup.
jo

 
At 1:06 PM, Blogger runbaby said...

Gata, fata, am corijat. Ai dreptate. Si chiar n-am nicio scuza, ca am citit minunatul matale articol din Esquire despre ei. E doar o expresie care s-a impamantenit, but we shall fight it :).

Te pup!

 
At 2:06 PM, Blogger Jo Ilie said...

Yay! Kisses! :)

 
At 2:58 AM, Anonymous mastic said...

Pentru insomnia de dimineata cel mai bun remediu este... nu, desi ar putea fi, dar in lipsa acuta de altceva, se ia un strop de bitter seara, se sare de 6 ori spre dreapta, daca persoana e fata si de doua ori spre stanga daca persoana nu e fata, apoi se zice inger, ingerasul meu, ca de obicei, si se adoarme.
A.. si se tine mana de aceeasi parte pe cap la sarituri ca si cum ai avea apa in urechi.

 

Post a Comment

<< Home