omuleti

Monday, September 03, 2007

haha

"si ce termopane ne-am pus aici", imi zice o prietena care n-a mai fost de ani de zile pe la mine; si cand mi-o zice a treia oara intr-un interval de 15 minute, prind si eu cu intarziere aluzia, carevasazica ne dam 'telectuali fini, da' suntem nouveau riche, de-aia de mutileaza cladirea si-si exhiba potenta financiara.

Draga mea:

1. Aici, in vastele mele palate garsonierale, vizavi de preoteasa unde weekend de weekend sunt nunti cu manele si de o spalatorie auto (fosta nonstop) si la intersectia a doua strazi mari si foarte circulate, termopanul este pentru mine diferenta dintre viata si moarte.

2. Putina lume vede ca am termopan, fiindca am insistat sa fie unele ok, nu jafuri de-alea cu rame albe si sa se imbine armonios cu stilul si culorile cladirii. Dar e bine ca vigilenta ta la vanatoare nu s-a lasat inselata!

3. Jenant, dar adevarat: in 2004 eu nu mi le-as fi permis, asa ca le-a platit mama, ca sa nu ma mai vada cu cearcane negre si plangand ca nu pot sa dorm. Era la vremea cand spalatoria era inca nonstop (a durat un an si jumatate de lupte birocratice ca sa fie siliti sa inchida la 10 seara), iar eu am plecat sa stau cu chirie 2 ani fiindca altfel innebuneam din cauza zgomotului (si nu mi-a pasat nici macar de termopane, voiam sa plec si sa nu mai vad locul asta niciodata, asa de extenuata si abuzata ajunsesem).

4. Nu toti oamenii care fac asta sunt niste toape lipsite de minte, buna cuviinta si/sau gust, poate fi si un banal gest administrativ care spune "prefer sa-mi izolez locuinta fonic si termic"; mi se pare de rahat ca trebuie sa justific chestia asta fiindca tu ai decis cu un zambet subtire ca "si ce termopane ne-am pus"...

5. Pe-aia cu sectoristul o stii? Bet you don't! Exasperata de nuntile horribly loud care imi fut weekend dupa weekend (cea mai recenta patanie - noaptea trecuta), m-am dus la politie, la sfatul lor, dupa discutii interminabile in fiecare weekend, sa cer procesele verbale ale amenzilor date la terasa cu nunti si sa le folosesc in plangerea la primarie prin care sa cer sa li se suspende alora autorizatia. And guess what? M-am trezit acasa cu sectoristul care mi-a spus ca nu s-a dat nici macar o amenda toata vara (aia ma minteau cu nonsalanta la telefon ca au dat amenda si nu mai au ce face, ca asa e legea), fiindca au mai dat ei amenzi de-astea de zgomot si s-au anulat in instanta, asa ca nu mai dau decat avertismente. Verbale. To cut the long story short, din punctul de vedere oficial al politiei, la terasa nu e zgomot, chiar daca stim cu totii ca de fapt e. "Asa e legea, domnisoara, noi ce sa facem?". To cut the long story even shorter, fuck off si nu te lua de termopanele mele!

18 Comments:

At 4:02 PM, Anonymous Anonymous said...

ca mi-a placut partea cu povestitul si cum ai pus-o la punct, indirect, mi-a placut, dar sa te iei de altii care au termopane albe (da, m-am atacat la faza asta), nu mi-a placut. pe vremea cand mi-am pus, erau doar albe si argintii, asa ca am preferat albe.

 
At 4:10 PM, Blogger runbaby said...

nu stiam asta (ca intr-o vreme doar astea erau optiunile); oricum, sunt blocuri unde arata ok albe (casa mea e veche, asa ca ar fi aratat ca naiba) sau se pot vopsi or you can choose to simply ignore all that :).

 
At 5:05 PM, Blogger OnionSoup said...

bai, ia sa ma chemi sa vaz si eu termopanele alea ca si la mine e un zgomot de mori. acuma, pe langa tramvaiu 20, au mai bagat si nu stiu ce llinie de autobuz, plus taxiurile care rag noaptea in fata la barul stuff vama veche, plus bataile obisnuite din weekend in fata aceluiasi bar.

cine n-are termopane sa-si puna. asta e asa un provincialism ca termopanele sunt de prost gust.

 
At 5:09 PM, Blogger runbaby said...

te chem, te chem ;). haoleo, la stuff locuiti matale? ca-i si-acolo un vacarm, de te apuca durerea de dinti...

 
At 5:13 PM, Blogger OnionSoup said...

da, numai ca eu n-am inca bani de termopane, ca asta e fix primu lucru ce l-as face :)

 
At 8:18 PM, Anonymous Anonymous said...

Bine ca mi-ai adus aminte ca la mine nu se mai inchid geamurile alea vechi! Am, n-am bani, termopane scrie pe mine. Altceva nu ma duce mintea ce sa-mi pun...

 
At 11:09 PM, Blogger Sahara Penguin said...

Si eu am...albe in balcon, maro in casa. :D Sa mearga cu mobila :D

 
At 1:30 PM, Anonymous Anonymous said...

jos labele de pe termopane, cercevele umane ce sunteti!

 
At 1:50 PM, Blogger runbaby said...

@sprancenatul
lol, I see your point. nu-s o fana a lor (cum poate se intelege din postul asta); am vazut case slutite peste poate de termopane si m-a durut sufletul.

ce incercam sa spun (relativ agresiv, recunosc, dar privarea constanta de somn in weekend nu te face o persoana mai buna) este ca pentru mine sunt un instrument de supravietuire, data fiind zona extrem de galagioasa in care stau si ca - new idea - o sa incerc sa pun poze cu ele, jur ca nu-s inestetice.

si ca tot snobismul asta anti-termopan e un pic revolut si fara substanta, asa...

 
At 2:09 PM, Anonymous Anonymous said...

dom'le, termopanele sunt ok, la fel ca si romania de multe ori (http://trenulpersonal.blogspot.com/search/label/Rom%C3%A2nia-e-ok)
problema e acuma ca, din cauza unei bogate literaturi antitermopane, toti posesorii de asa ceva (termopane) risca sa ajunga un fel de "manelisti imobiliari". (ce adanc! :D )
de fapt, am comentat ca sa raspund :D

 
At 2:44 PM, Anonymous Anonymous said...

Termopane? Oribil.

 
At 8:36 PM, Anonymous Anonymous said...

poti sa-i dai 'prietenei' si o lectura obligatorie:
http://www.greenpeace.org/raw/content/sweden/rapporter-och-dokument/how-to-save-the-climate.pdf

care o lamureste pe pretioasa ridicola ca izolarea termica e un imperativ pentru niste oameni civilizati.
asa ca de la termopane la manelism e o distanta cam ca de la ce face mircea toma pina la ce spune ca ar face...
:D

 
At 8:38 PM, Anonymous Anonymous said...

fin'ca mi-a taiat linkul:
(dupa sweden urmeaza) /rapporter-och-dokument/how-to-save-the-climate.pdf

 
At 8:41 PM, Anonymous Anonymous said...

(of, imi cer scuze, n-am intentionat sa te spamuiesc, dar am uitat sa precizez ca promotorul acelui link in blogosfera e underhill - blogul rataciri.weblog.ro)

 
At 9:16 PM, Blogger runbaby said...

tiens, j'apprends de nouveau :). no spam, dimpotriva. merci de link!

 
At 10:09 PM, Anonymous Anonymous said...

cu drag
:)

 
At 12:03 PM, Anonymous Anonymous said...

Eram curioasa daca a comentat si domnisoara aici. Apropos, a vazut postul asta?

 
At 1:00 PM, Blogger runbaby said...

n-a comentat, probabil nu l-a vazut, dar pretty much i-am cam zis prin viu grai lucrurile astea...

 

Post a Comment

<< Home