omuleti

Monday, March 03, 2008

nu-i decat o copie?

azi am fost cu metroul.

si m-am uitat dupa femei.

constat ca in ultima vreme imi plac din ce in ce mai mult femeile si din ce in ce mai putin barbatii (ca persoane) si ca ajung la vorba grecoaicei de varsta a doua care mi-a zis, acum ani de zile, la un seminar de-asta de femei: "la 23 de ani, nu poti intelege feminismul. totul in jurul tau e ras si joaca, orice ai crede tu. poate ai avut parte de niste deceptii, poate unii au fost misogini cu tine, dar, per ansamblu, lucrurile sunt ok. feminismul incepi sa-l simti cu adevarat cand apar riduri, copii, familie, obligatii si din ce in ce mai multe standarde duble. nu ma crezi, dar asa e. si babele astea nebune de aici de care iti razi tu in barba - asa faceam, sperand sa nu se prinda nimeni - sunt asa fiindca ele chiar au fost supuse unor discriminari pe care nici macar nu poti sa incepi sa le intelegi"

revenind

m-am uitat la fata tunsa scurt, cu ochi albastri minunat de frumosi si limpezi si bluza asortata, care s-a suit grabita la Crangasi, cu The Farewell Waltz al lui Kundera in brate si a citit pierduta, cat pe ce sa rateze coborarea la Victoriei.

la cele doua tiganci de langa mine, cu fuste largi si colorate, vesele, una din ele cu un copil, cu doua papornite mari de rafie trantite intre picioare, vorbind molcom pe limba lor. m-am lipit putin de cea de langa mine, fusta ei verde cu galben si banutii din cozile impletite imi dadeau un sentiment de siguranta.

la doua doamne aproape batrane, cu parul rarit de atata vopsea, suite la Gara Basarab si care tarau sacose pe dispozitive din acelea cu rotite. s-au asezat vizavi, clipind curioase in jur, putin obosite, putin consumate. pareau sa fi fost mari vulpi la vremile lor (luati-o cum vreti) si posibil usor alcoolice in zilele noastre. zambeau distrat la copilul tigancilor si cred ca si el la ele. si eu.

la fetele aproape inca tinere care au stat in picioare in fata mea, genul de studente tarzii, dar cuminti, care indraznesc cate-o extravaganta din cand in cand, care vorbeau incet, facandu-si complimente una alteia cu privire la garderoba si accesorii. amandoua incercau sa disimuleze esteticul dupa practic: "...si m-am gandit ca in primul rand tine de cald" si mi-au parut banale pana cand una dintre ele a intrebat-o pe cealalta "vrei sa vii diseara la mine?" si a mangaiat-o zambind pe par si brusc mi s-a relevat atata duiosie incat nu mai era nevoie de altceva.

la baba mea, care e pe 6 martie, nu stiu de ce, asa e in fiecare an.

girl power? nu. doar primavara.

11 Comments:

At 5:21 PM, Blogger Sahara Penguin said...

A mea e pe 7. In fiecare an.

 
At 6:39 PM, Blogger ChriSmilla said...

ai mare dreptate cu uitatul dupa femei - intotdeauna mi-au placut! cand eram mica voiam sa fiu "tanti" cu pardesiu si tocuri

acum as vrea sa traiesc toate vietile

mi-am ratat vocatia; ar fi trebuit sa fiu actrita, ca sa renasc in fiecare seara in alta femeie :)

 
At 8:15 PM, Blogger Twain said...

Foarte induiosatoare insemnarea ta. Eu merg rar cu transportul in comun, dar cand o fac, imi place sa studiez oamenii. Iar la femei ma uit mai mult pentru ca sunt mai interesante si pentru ca, daca te prind (vorba vine), nu se creeaza aceeasi tensiune ca atunci cand un barbat crede ca esti interesata de el :)

 
At 7:51 AM, Blogger Anti said...

un sincer multumesc, uitasem de babe, cum am putut uita ca trebuie sa dau jos cojoacele:)

 
At 1:22 PM, Blogger simonacratel said...

In Romania barbatii sunt o mai mare problema decit in alte parti. Prin alte locuri se mai si dau pe brazda, participa la cresterea copiilor, isi ajuta nevestele in casa, si sint mai putini nepoliticosi.

Evident, nu toti barbatii din Romania sunt nepoliticosi, grosolani si macho.

Dar sunt crescuti de mame resemnate si care n-au auzit de feminism. Si vor ca si fii lor sa fie tratati ca niste regi.

:)

 
At 8:12 PM, Blogger Diana Adela Martin said...

mi se intampla des cand merg cu autobuzul sau metroul sa vad cupluri si sa-i spun in gand fetei: esti atat de draguta, de vesela, esti misterioasa, ai un suras frumos ce cauti tocmai cu asta ... cu asta cu nasu' pe sus, neatent si atat de banal fata de tine. mi se intampla sa vad fete si sa imi pun dorinte in gand pt fiecare: sper sa gasesti un tip misto :)
asta o fi o forma de feminism?

 
At 8:41 PM, Blogger runbaby said...

@diana

nu stiu, dar cu siguranta e un gand tare fain :)

si, daca ma gandesc mai bine, e cel putin o forma de feminism :)

 
At 10:04 AM, Blogger ionuţ said...

Energie de-aia bună. Felicitări & thanks (şi) pentru însemnarea asta:)
Eu aseară în metrou am nimerit un grup de cinci-şase muncitori tineri care arătau şi miroseau ca după o zi grea de muncă. Băi şi râdeu mocofăneşte cu aşa o poftă încât m-am chinuit serios să nu râd şi eu cu ei. Şi asta fără să-i aud, că eram cu căştile-n urechi. Ce mişto sunt oamenii când ai chef de ei:)

 
At 1:09 AM, Blogger OnionSoup said...

totusi nam inteles legatura cu titlu ma scuzati

 
At 9:26 AM, Blogger simonacratel said...

daca-mi scrii lista, scrie-mi pe webmasterul de pe site, pentru ca nu-mi mai pot deschide adresa de mail pe care o aveai.

:)

 
At 12:37 PM, Blogger runbaby said...

toparceanu gen :)

 

Post a Comment

<< Home