omuleti

Friday, February 08, 2008

Worlds coliding

Prima lume (lumea normala pentru mine):

"Ce vreau eu.

Intr-o ordine aleatorie:- activarea legilor care condamna discursurile publice care incita la violenta sau ura impotriva unei minoritati- initierea unei legi de tip "hate crime" care sa stipuleze pedepse mai aspre pentru cei care comit acte de violenta din ura fata de persoane apartinand unei minoritati- introducerea in curricula scolara (ore de biologie, dirigentie) a informatiilor si discutiilor legate de homosexualitate ca varianta normala de manifestare a sexualitatii umane- initierea unei campanii de informare publica asupra semnificatiilor si implicatiilor parteneriatului civil care sa pregateasca drumul pentru aprobarea unei asemenea legislatii- statul roman trebuie sa inceapa sa plateasca din bugetul public servicii destinate unor grupuri minoritare, evident si lgbt (...)

Pentru ca stau cu ai mei, as vrea sa le pot spune ca sunt gay si sa nu-i doara prea tare. dar ptr ca ii doare prea tare, nu pot sa le spun. in schimb traiesc eu cu durerea in fiecare zi.as vrea ca la job, sa le spun celor cu care lucrez ca sunt gay si asha mai departe. ideea e ca as vrea sa pot trai cum sunt eu de fapt, fara sa ma gandesc in fiecare clipa a existentei mele ca de fapt sunt un fals care trebuie sa mimeze 'normalitatea'.as vrea liniste sufleteasca si intelegere din partea celorlalti.as vrea sa dispara prejudecata ca vrem sa cream adepti, ca vrem casatorie legala si adoptie. prostii! vreau sa am dreptul sa am o viata 'normala', fara sa mai fiu considerat un stigmatizat al societatii, un bolnav mental. mai sunt multe de spus...

De aici.

A doua lume, care ma sperie si pe care n-o inteleg

"Alianta Familiilor din România (AFR) a remis, ieri, tuturor membrilor Comisiei Juridice din Senat, scrisori in care saluta modificarile aduse, marti, de aceasta Comisie, Codului Familiei.

"Am luat nota cu bucurie de modificarile votate de membrii Comisiei Juridice a Senatului la articolul 1 din Codul Familiei, prin care se prevede ca familia 'are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie', modificare prin care se inlocuieste expresia interpretabila 'soti'", se arata in scrisoarea semnata de Consiliul Director al AFR.

Alianta Familiilor din Romania aminteste ca, in cursul anului 2007, a inceput un proiect constitutional prin care intentioneaza adaugarea chiar in Constitutie a unor modificari asemanatoare celor votate marti in Senat. In urma acestei campanii, s-au strans la nivel national peste 650.000 de semnaturi.

"Cifra de 650.000 cu siguranta reprezinta numai o mica parte dintre cetatenii acestei tari care se pronunta pentru pastrarea familiei si casatoriei ca uniune exclusiva intre un barbat si o femeie. De aceea, orice masura in sensul protejarii familiei si casatoriei, in genul celei votate de dvs., nu poate decât sa se bucure de sprijinul cetatenilor României", se precizeaza in incheierea scrisorii trimise de AFR parlamentarilor membri in Comisia Juridica a Senatului."


All we need is love. Si un ospiciu, in alta ordine de idei :D...

10 Comments:

At 5:44 PM, Blogger simonacratel said...

complicate chestii. si nu e asa usor de schimbat. pocnesti din degete si oamenii se schimba. aproape toti apropiatii mei si toate rudele mele sunt homofobi convinsi. pot sa le dau si un certificat. :)

partea care n-o inteleg ei este ca cei care sunt gay se implica in casatorii normale ca sa mimeze normalitatea pina la capat, si distrug altora vietile, in loc sa-si traiasca bine merci si fericiti vietile lor cu alte persoane pe care le-ar putea face fericite.

 
At 2:18 PM, Blogger Prapastiosul said...

Initiativa Aliantei Familiilor mi se pare justa, pertinenta. Trebuie sa tinem cu dintii de celula de baza a societatii (aka familia) care sta la bloc, isi creste copiii in zumzet de manele si urletele bahice ale unuia dintre parinti. Mai mult, familia mixta e super cool pentru ca numai aici poti invata din frageda pruncie tehnici de asalt/aparare. Nu, nu este violenta domestica, este un curs avansat de lupte libere. Si sa nu ignoram factorul plurimulticultural: cand mami si tati o taie-n Spania, infantul are cu ce sa se dea in stamba in fata blocului.

Sa nu renuntam la misiunea noastra sfanta: familia mioritica trebuie salvata de la pieire!

PS: admit, asta e o reactie exagerata generata de o actiune pe masura. Who the f..k is Alianta Familiilor din Romania???

 
At 1:45 AM, Blogger Warmer Climes said...

http://www.radiototal.ro/evenimente/Valentine-s-Gay_99

Sa facem zgomot. Liberi.

Valentine's Gay.

Joi, la Radio Total.

 
At 12:13 PM, Blogger Unknown said...

Chiar ma gandeam ca ar putea fi folosita catedrala asta a neamului pe post de ospiciu. Ar fi destul de incapator si cei ce sprijina constructia ei ar avea un loc asigurat. Cu familia, bineinteles!

 
At 12:16 PM, Blogger runbaby said...

Familia is the key word, Jeriko :))

 
At 1:56 AM, Blogger cristi said...

the key word is saico :p saico people... dar ce poti sa te astepti de la niste unii care isi fac de lucru cu briceagul prin senat, ca sa-si repare ceasurile... care au stat si au uitat sa le mai sune desteptarea

 
At 11:35 PM, Blogger Bogdan I. Stanciu said...

Da, sigur, legi care sa pedepseasca 'hate crime', cam asa ca in Suedia, unde un pastor a ajuns la inchisoare pentru citirea in public a unor pasaje biblice referitoare la poponareala. Cum sa nu.

Altceva nu vreti?

 
At 12:29 AM, Blogger Unknown said...

Pentru citirea in public a oricaror pasaje biblice ar trebui sa se ajunga la inchisoare. Iar pentru citirea celor sfinte, cu poponari, propun pedeapsa cu moartea!

 
At 2:44 PM, Blogger runbaby said...

daca discutam doar despre principiu, Bogdan, ti-as fi dat dreptate: nu e in regula ca cineva sa mearga la inchisoare doar pentru ca citeste un text in public, indiferent de cat de ofensator pentru anumite grupuri este acel text. Atunci cand vad termeni precum poponareala, insa, spune-mi, ce sens are sa incercam o polemica? Crezi ca vreunul dintre noi l-ar putea convinge pe celalalt?

 
At 12:18 AM, Anonymous Anonymous said...

mul?umiri foarte interesant,

 

Post a Comment

<< Home