omuleti

Thursday, April 28, 2011

Sing, Noémi

Am fost ieri la concert la Hooverphonic, o trupa despre care n-am stiut niciodata prea multe (da, of course, Mad About You, Eden, Sometimes, 2 Wicky), i-am vazut partial si pe la Bestfest, parca prin 2008 si cam atat.

Concertul a fost la Rockhal, sala mare de concerte a Luxemburgului si totul parea pustiu inca din zona parcarii, care e, de obicei, packed with cars. Cand am fost la Faithless, Chemical, Massive sau Birdie Nam Nam haosul incepea inca din zona parcarii, in fata salii erau cohorte de oameni, stateam la coada la garderoba si la bere, na, ca la concert. Ieri, nica, o mana de oameni afara la tigara, inauntru mai mijeau ceva capete, in rest parea abandonat. Faceam misto ca o sa mergem cu trupa intr-un bar din Luxemburg, poate gasim vreun live act pe acolo, ca la Rockhal e prea putina lume sa merite efortul unui concert.

Cand am intrat nu era chiar asa de pustiu, maxim 1000 de oameni, toata lumea pe chill. Aflasem recent ca au schimbat solista si ma gandeam ca alte experiente de genul asta la trupe cu o solista more or less emblematica pe mine ma complet tuflisera, i.e. Morcheeba. Inceputul nu m-a dat pe spate, dar, cand a aparut gagica, s-a schimbat tot vibe-ul. O cheama Noémi Wolfs, a fost selectata intr-o competitie la care au participat 14 candidate si reuseste sa creeze un melanj de K's Choice, Cranberries, Bat for Lashes, Tori Amos si Portishead numai prin modulatiile vocii si felul in care se misca. Piesele de rezistenta au fost adaptate ca sa se muleze mai bine pe vocea si personalitatea ei, am auzit o varianta pe bune mai misto decat originalul a lui Mad About You, cu o vioara in spate absolut senzationala.

Nenea cu vioara si laptopul, Cedric, merita capitol separat. Era ziua lui aseara si, fan de karaoke fiind, l-au lasat sa cante My Way (varianta frantuzeasca a piesei lui Frank Sinatra) intr-un fel care mi l-a amintit pe Caranfil in Filantropica :). Foarte inspirata vioara, oricum, in multe piese, plus pianul, plus basul, plus chitara, plus, fara doar si poate, Noémi. Si a fost foarte misto ca nu era prea multa lume, publicul a fost perfect si ca numar si ca atitudine pentru concertul asta.

Pana acum a fost urcat pe youtube doar un clip de aseara si nu e cea mai buna calitate, dar am gasit o inregistrare de acum cateva luni de la Ancienne Belgique, din Bruxelles care reda bine toata atmosfera de ieri (inclusiv stilul solistei si faimoasa vioara).

Mitzy, this is for you :)Si daca vreti a closer look to Noémi, asta e noul lor single, The Night Before. Eu zic ca doamna asta merita urmarita. Potential, she haz it!

1 Comments:

At 4:55 PM, Anonymous Adevaratul said...

ce dragut, pisica

 

Post a Comment

<< Home