omuleti

Sunday, October 28, 2007

I wish I could find a good book to live in


mirosul de mic dejun, de cafea, de ceai cu lamaie, de toamna si de rece, care poate parea curat. confortul unei carti recitite. je ne veux pas travailler, je ne veux pas déjeuner, je veux seulement oublier et puis je fume (non plus :). vai, ce tarziu s-a facut, trebuie sa fug, repede, repede, dintr-o parte in alta, sa nu ma opresc, sa le fac pe toate, sa trag linia. cu mana, nu cu nasul.

ring ring, Saturday night, ring, ring, can you work tomorrow? I would love to! frunzele astea au nevoie de putin roscat, doar putin, sa pigmenteze galbenul si verdele, la maro nu mai are ce sa-i faca. de ce vrei sa scrii? am o mica poveste meschina si vreau s-o spun in zeci de feluri, ca sa devina importanta.

haide pis-pis-pis, hai la mama, vino sa dormi pe mine, vino sa toarcem impreuna si sa vorbim franceza.

daca incepe sa ploua, devin prizoniera in casa. trebuie, poate, sa-mi pun gratii la ferestre, ca sa fie configuratia completa. there are nine million bicycles in Beijing and I believe one is mine.

as vrea o soba.

Thursday, October 25, 2007

L'enfer c'est les autres

Thursday, October 18, 2007

mariantoanetisme

Nu vreau sa ma tutuiasca femeia de serviciu (vanzatoarea, secretarele, tipele de la cosmetica, anybody unknown cu care am un raport de prestare servicii - adica persoana presteaza, eu beneficiez). I just don't! Eu vorbesc cu dumneavoastra si pretind acelasi tratament.

As vrea sa-i spun (femeii de serviciu, alias tipa care vine sa ne faca curat in birou de doua ori pe saptamana), dar nu stiu cum. Nu vreau sa par snoaba/oribila/afurisita/lipsita de bun simt, dar nu mi se pare normal ca eu sa-i spun "dumneavoastra" si ea sa ma intrebe: "ce faci, draga, iar lucrezi tarziu?". Nu mai sunt o pustoaica si nici macar atunci nu mi-ar fi picat bine. I need to be on "dumneavoastra" basis cu anumite categorii de populatie, I just have to.

Nici macar nu-mi pasa ca par mai tanara si ca de-aia imi vorbesc asa. Imi trebuie o doza de spatiu si de familiaritate ca sa ajung sa ma tutuiesc cu straini cu care am raporturi de natura non-personala. E drept, depinde si de om. Tipa care facea curat unde stateam acum 2 ani mi-a intins mana cum a intrat pe usa si a zis: "Eu sunt Iulia". Fireste ca am zis imediat ca eu sunt Miruna si ne-am vorbit mereu cu "tu". It came naturally.

Maine e vineri, voi lucra tarziu si sigur dau ochii cu cocoana ceea. What should I do?

Saturday, October 13, 2007

Si ochii tai in umbra parfumata....

ochii tai rad si eu zambesc, dar apoi simt un fior pe sira spinarii.

privesc dupa tine ingandurata si apoi ma infurii.

ma gandesc: poate nu intelegi, poate ii e bine asa, poate a ales in cunostinta de cauza. poate cultura ta nu are cum sa-ti livreze instrumentele pentru a pricepe cu adevarat. uite ca te poti simti vinovat si intr-o tara care chiar nu are de ce sa-ti creeze complexe coloniale, dimpotriva, chiar :)...

cati ani poti sa ai? 20? 21? nu mai mult de 23, cu siguranta. ma uit dupa tine: esti inalta si mladioasa si sprintena. as vrea sa-ti spun: "draga mea". as vrea sa-ti spun: "ai nevoie de ajutor?". as vrea sa-ti spun: "young girls are supposed to shine and run free". nu pot sa-ti spun nimic.

dar poate e libera. poate doar nu intelegi tu. poate esti tributara unor clisee. poate vezi ce ti se spune sa vezi. poate nu e chinuita. poate asa vrea ea. poate ii place. poate nu vrea o alternativa. poate nici nu vrea sa aleaga. after all, e greu sa alegi, nu?

poate omar khayam ti-ar fi spus sa iei o cupa de vin si sa vii mai aproape. poate Allah ti-ar sopti: "this God should be love, too". poate robin williams ti-ar fi zis: "girl, you don't have to look like a motherfucking beekeper". poate mama ta iti spune acum ca ieri ti-a scapat o suvita de par de sub val si ca data viitoare sa fii mai atenta. poate ca razi pentru ca nu ai voie sa plangi. poate exagerez eu. poate viata ta nu e un manunchi de frustrari, lacrimi si vise neimplinite, ci doar o asteptare tacuta. poate n-am inteles eu nimic.

Thursday, October 11, 2007

scarba

toti securistii vor sa stie cum au ajuns imaginile la tvr. nu-i condamna nimeni pe nemernicii aia imbuibati si nu le cere nimeni demisia. nu, toti sunt loviti in moalele capului de lipsa de etica si responsabilitate a tvr. de interes public n-a auzit nici dracu'. de coruptie la nivel inalt, hai, frate, asta e pentru aia de la Bruxelles. de onoare, demnitate sau simtul raspunderii, astea sunt pentru fraieri. cum v-o rabda pamantul, ca la judecata de apoi nu cred sa va rabde cerul...

Tuesday, October 09, 2007

On n'avait rien, mais on avait toute la vie

pour l'automne, pour une petite tristesse, pour un peu de mélancolie, pour la pluie et pour le ciel gris. pour la douceur d'un sourire fatigué. pour les gens qui pleurent et pour les gens qui se rapellent.

Photo by 11 0 11

Monday, October 08, 2007

oh, varsta mea

jucam conquiztador acum doua seri si ma uitam la nick-urile altor jucatori. mi-a atras atentia, nu stiu de ce, nick-ul sorin (sau poate bogdan?) 31. sorin31, carevasazica. si ma gandeam: ia uite, asta are 31 de ani. fara conotatii, dar si fara simpatie. asa, cam cu raceala. there's nothing hot about 31 years olds, right? poate ma gandeam de ce o freaca sorin31 jucand conquiztador pe net in loc sa faca ceva serios... si apoi m-a izbit evidenta pe care o ignoram: si EU am 31 de ani. ok, nu inca, dar in cateva luni. cand s-a intamplat asta si de ce :)?

P.S. am si posturi mari si serioase in cap, dar n-am timp sa le scriu, please bear with me...

Wednesday, October 03, 2007

to blueair, with love

My dear blueair friends, va rog ca de acum inainte, atunci cand merg eu la Bruxelles peste 2 luni, sa lansati promotia INAINTE, nu DUPA ce imi cumpar bilet. Va multumesc.

that's what I call cartoons :)

Tuesday, October 02, 2007

Semne bune anul are

Azi am fost la facultate - fac un master - sa vad de orar si altele asemenea. Mai incercasem si cu doua saptamani inainte, dar fara succes (si cred ca numai socul unei asemenea intrebari desantate le-a facut pe femeile de la secretariat sa nu lesine de ras instantaneu). Orar nu e - "poate afisam ceva saptamana asta" - in schimb pe 8 (presupun ca octombrie) o sa mi se dea carnet (trebuie sa-mi fac update ce reduceri am cu asta, desi nu ma vad folosindu-le). Si n-am stat decat jumatate de ora la coada, doar ca sa imi incercuiasca numele pe o lista (adicatelea m-am inscris oficial).

Photo by 11 0 11

Eu as fi vrut orar, o pagina de web unde sa pot interactiona cu colegii si profesorii si un plan de invatamant detaliat. Asta nu se poate, in schimb o sa pot sa-mi bag bicicleta in metrou la doar jumatate de pret. Definitely worth the trouble :).

Monday, October 01, 2007

"Andreea, aa, Adriana"

...asa grait-a in aceasta seara, in incheierea transmisiei sale, Liviu Iurea, corespondentul TVR la Moscova, aflat in dialog direct cu Adriana Muraru, la Ora de stiri de pe TVR2. Cred ca e interesant de remarcat ca "Andreea" tinde sa aiba valente de substantiv comun in vocabularul corespondentilor care fac transmisii directe, intr-atat de uzitata a fost adresarea de-a lungul anilor :).

Adriana Muraru a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca e un profesionist excelent: nu i s-a miscat un muschi pe fata si a continuat jurnalul la fel de calma si stapana pe sine. Acum sper totusi ca nu-i asa de extraterestra sa nu fi tras o portie sanatoasa de ras dupa :). Andreea...

who needs (science) fiction?

"La aflarea vestii ca ea va fi mireasa pe 18 octombrie, Fecioara din Slanic a ramas fara replica, deoarece era convinsa ca va castiga Clara Secretara."

Asta e un fragment dintr-o stire despre o situatie reala. Contextul nu importa. De ce oi vrea eu sa emigrez cand aici nu ai, dar pur si simplu nu ai, cum sa te plictisesti vreodata :)?